NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

NZXT H710i modeli tasarımıyla gerçekten göz dolduran bir kasa. Ön kapakta belli belirsiz koyu gri NZXT yazısından başka hiçbir detay göremiyoruz. Üst kapak da aynı şekilde dümdüz ve buradan içeriye toz girmesinin büyük oranda önüne geçiyor. Zaten bu sebeple NZXT buraya filtre koymamış.

Kasanın yüzeyinde fırçalanmış alüminyumu andıran bir doku var. Bu kapakların yan taraflarında delikler açılmış ve fanlar buradan nefes alıyor. Kasa boyunca bu delikler devam ediyor. Üst ve ön paneller çıkartılırken biraz uğraştırabiliyor. Ön panelde fanlarının önünde duran toz filtresini görüyorsunuz. Kasadaki diğer filtre de güç kaynağının altında bulunuyor.

H Serisinin Öne Çıkan Özellikleri

H serisini ön plana çıkaran özelliklerin belki de en göze çarpanı NZXT’nin patentli kablo yönetim sistemi. Kasada yukardan aşağıya doğru uzayan bir kablo gizleme aparatı var. Bu aparat anakarttan çıkan güç, Sata ve USB kablolarını gizlemekte oldukça başarılı.

Kasanın bir diğer güzel özelliği de çıkarılabilir fan ve radyatör montaj aparatları. Bu aparatları 4 tane parmak vida ile söküp radyatör ya da fanlarınızı bunlara takıyorsunuz. Fanları kasaya bu şekilde kolayca üstten takabiliyorsunuz. Özellikle de mid-tower gibi iç hacmin sınırlı olduğu kasalara özel sıvı soğutma kurarken böyle yöntemler kolaylık sağlıyor.

Güzel olan bir başka nokta da, bu parçalar ile kapaklar arasında bayağı bir boşluk bırakılmış. Yani fanlarınızı kasa dışına takabiliyorsunuz. Bu da sıvı soğutma sisteminde kalın radyatör tercih edenler için önemli bir özellik.

NZXT-H710i-03-640x360 NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

H710i İle Gelen Yeni Özellikler

H710i modelinin yeniliklerine bakarsak, ön panelde yüksek hızlı Type-C USB 3.1 gen 2 bağlantısı görüyoruz. Akıllı telefonlarınızı ve yüksek hızlı harici depolama cihazlarınızı kolaylıkla bağlamanız için düşünülmüş olan bu detay, artık her modern kasada görmeyi beklediğimiz bir özellik.

Bunun yanı sıra tek bir parmak vidayla takılıp çıkarılabilen yan temperli cam panel kullanıcıya kolaylık sağlıyor. NZXT’nin akıllı aygıt v2 adını verdiği bütünleşik fan ve RGB kontrolcüsü de bu kasada mevcut. Bu kontrolcünün sadece H710i modeliyle geldiğini belirtelim.

Akıllı aygıt v2, PWM ve voltaj kontrolünü destekleyen 3 tane fan kontrol kanalına sahip. Kanal başına 10W güç ayrılmış, yani bu kanallara çok güç çekmeyen birden çok fan bağlayabiliyorsunuz. Mesela işlemci sıvı soğutucusunun fanlarını bir kanala, kasa içi fanları da diğer kanallara dağıtabiliyorsunuz.

RGB kontrolü için 2 adet HUE 2 kanalına sahipsiniz. HUE 2, NZXT’nin adreslenebilir RGB standardına verdiği isim. H710i’yle birlikte bu kanallara 2 adet adreslenebilir led şerit takılı geliyor. İsterseniz uyumlu diğer RGB cihazları bu kontrolcüye bağlayabiliyorsunuz. Toplamda 4 tane HUE 2 adreslenebilir şerit LED ve 5 tane AER RGB fanın aydınlatmasını bu kontrolcüyle kontrol edebiliyorsunuz.

NZXT-H710i-01-640x360 NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

NZXT CAM Yazılımı

Akıllı aygıt v2, NZXT’nin Cam yazılımıyla uyumlu. Cam yazılımı hem fan hızını ayarlamanızı, hem de RGB aygıtlarınızın renk ve animasyon ayarlarını yapmanızı sağlıyor. Eğer işlemci soğutucu tercihinizi de NZXT’den yana yaparsanız, tüm kasa içi soğutma ayarlarınızı tek bir uygulama altından yönetebilme seçeneğine kavuşuyorsunuz.

Arka kapak için tasarlanan bir tuş var, buna bastığınızda kapak yerinden otomatik çıkıyor. Burada herhangi bir vida kullanmıyorsunuz. Temperli camı ise tek bir parmak vida ile söküp takabildiğinizi daha önce belirtmiştik.

Kasada 2 tane adreslenebilir şerit LED aydınlatma bulunuyor demiştik. Bunlardan birisi kasa üstünde, temperli cam kapağın bitişinde, diğeri de dikey kablo gizleyicinin hemen arkasında bulunuyor. Mıknatıslı oldukları için düşme kopma gibi sorunlarla uğraşmıyorsunuz. Her biri 10 LED barındırıyor ve parlaklıkları da fena değil.

NZXT-H710i-07-640x360 NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

Anakart Desteği Ve Kablo Yönetimi

Bu anakart E-ATX form faktörünü de destekliyor. Eskiden sadece sunucu anakartlarını bu boyda görürdük. Ancak bugün son kullanıcıya hitap eden birçok üst seviye anakartta da görebiliyoruz. Bu yüzden kasa alırken bu desteğin kontrol edilmesinde fayda var.

Arka kapaktaki kablo yönetimi için ayrılan boşluk 18-22 mm arasında. Birkaç tane kalın kablo üst üste bindiğinde sıkıntı yaratması muhtemel, belki biraz daha fazla alan ayrılabilirmiş. Ama kablo yönlendirmesi konusunda tam puan alıyor kasa. Burada bir sürü kablo kanalı ve bu kanallara kabloları sabitlemek için takılı 7 tane cırt cırtlı bant mevcut. Bunlar da yetmezse disk kafesindeki kutudan çıkan plastik kelepçeleri kullanabilirsiniz.

Güç kaynağı gizleyicinin üzerinde bulunan ve cam panele bakan SSD yuvası, sistem bileşenlerini sergilemek isteyenler için iyi bir detay. Kasanın dik kablo gizleyicisi bu SSD’den çıkan Sata ve güç kablolarını da saklamanız için buraya kadar uzanıyor.

NZXT-H710i-04-640x360 NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

Fan Ve Radyatör Desteği

Kasayla birlikte önde 3 adet 1200 RPM devirli 120 mm AER F120 fan, arkada da 1000 RPM devirli 140 mm AER 140 fan geliyor. Çok sayıda fanın dahil edildiğini görmek güzel, fakat isteyenler için RGB fanlı opsiyonun olmasını beklerdik. Çeşit olması için kasanın RGB kontrolcü içermeyen modeli H710’da siyah fanlar kullanılabilir. Fakat bence H710i de tüm fanların RGB yapılması gerekirdi.

Fan desteğine gelirsek, öne ve üste 3 tane 120 mm ya da 2 tane 140 mm fan, arkaya ise 120 mm ya da 140 mm bir adet fan takılabiliyor. Arkaya 140 mm fan takılabilmesi güzel, çünkü 1000 RPM’de dönüp, 120 mm fanlardan daha fazla havayı dışarıya atabiliyorlar.

Radyatörde de yine öne ve üste ister 280 mm, ister 360 mm radyatörler takabiliyorsunuz. Arka kısma ise maksimum 120 mm radyatörler sığabiliyor. Üste takabileceğiniz maksimum radyatör kalınlığı 30 mm, önde ise 60 mm olarak belirtilmiş.

NZXT-H710i-09-640x360 NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

Depolama

Veri depolama için kasanın 4 adede kadar 3.5 inç disk desteği sunduğunu görüyoruz. Disk kafesini ve güç kaynağını gizleyen plakanın altına baktığımızda sanki 2 disk alabilen bir kafes gibi dursa da, aslında 2 tane kafesin içine, 1 tane üstüne ve bir tane de kafesin yanına 3.5 inçlik diskler takabiliyorsunuz.

Bu ölçüde bir kasanın 4 tane 3.5 inç disk alabilmesi gerçekten etkileyici. 3.5 inç formunda disk kullanmayanlar kasa altındaki 4 vidayı sökerek bu kafesi tamamen çıkarabilir.

2.5 inçlik disk desteğinde ise 2 adet kasa arkasına, 2 adet güç kaynağı gizleyici üzerine, 1 tane de güç kaynağı gizleyici yanına, yani cama paralel bakacak şekilde disk takabiliyorsunuz.

Kasanın dikey ekran kartı montaj desteği de bulunuyor. Bunu PCI-Express kartları için ayrılan yuvaların yanındaki dikey 2 yuvadan görebiliyoruz. Ama PCI-Expres uzatma kablosunu ayrı almanız gerekiyor çünkü kutudan çıkmıyor.

NZXT-H710i-05-640x360 NZXT H710i Bilgisayar Kasası İncelemesi

Ön Panel

Kasanın ön paneli de geri kalanı gibi sade. Etrafı beyaz bir ledle çevrili büyük bir güç tuşu var. Bunun yanında 2 tane USB 3.1 Gen1 Tip A ve 3.1 Gen 2 Tip C yuva görüyoruz.

Kasanın önündeki ses çıkışı teknik adıyla TRRS jack olarak da bilinen kombo analog jack. Ancak kutudan eski kulaklıklar için kulaklık ve mikrofonu ayrıştıran adaptör de çıkıyor.

Ne var ki gözlerimiz kasanın önünde bir de reset tuşu aramadı değil. Apple gibi sadeleştireyim derken fonksiyondan kırpmış NZXT biraz.

Sonuç Değerlendirmesi

NZXT H700 serisinin çok beğenilen özelliklerine yenilerini ekleyerek, zaten güzel olan bir kasayı bir üst noktaya taşımış. Kasanın 170 dolar fiyatı fena değil ve bu fiyata bolca fanla gelmesi de güzel.

RGB tartışmasını bir kenara bırakırsak, kasanın takdir edebileceğiniz çok iyi bir kablo yönetimi, özel sıvı soğutma desteği ve sade dış tasarımı var. Sadece bunlar bile güzel ve seçkin görünümlü bu kasaya sahip olmak için yeterli sebepler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir